Information

ÄR DU NY MED E-CIGARETTER?

INFORMATION OM E-CIGARETTER OCH E-JUICE

Är du likt som många andra helt ny inom e-cigg världen och söker information om vad det är för något? Då har du kommit rätt, här kommer du få grundläggande information angående elektroniska cigaretter. Vi kommer gå igenom steg för steg, allt från hur du använder och brukar elektroniska cigaretter på det säkraste sättet. Du kommer även få grundläggande information om vad en e-juice innehåller för ingredienser.

EL-CIGG, E-CIGG, VAPE, ELEKTRONISK CIGARETT – VAD HETER DET EGENTLIGEN?

Elektroniska cigaretter har många namn, allt från el cig till vape (vapor, ånga). När man nämner dessa termer pratar man inte om olika saker utan man pratar om el-cigaretter. Du får välja själv vilket ord som du tycker passar bäst.

VAD BESTÅR EN E-CIGARETT AV?

En el-cigg består av flera olika enheter som samarbetar tillsammans för att skapa en smaksatt ånga, det är viktigt att veta att e-cigaretter inte producerar rök utan istället ånga med smak, smaken varierar beroende på vilken arom du har i din e-juice.

MOD (BATTERIET SOM DRIVER STRÖMMEN)

Mod till elektronisk cigarett

Först har du en mod (batteri), här drivs strömmen igenom för att skicka ström till förångaren / förbrännaren som sitter i din tank (vätskebehållare). Storlek och form varierar från e-cigarett till e-cigarett, det finns väldigt små och smidiga och sedan finns det modell större, som är tyngre och kan leverera stora täta moln när du andas ut ångan.

TANK, ATOMIZER, CLEAROMIZER (VÄTSKEBEHÅLLARE)

Mod - Tank, Atomizer

Det finns även många termer när man pratar om vätskebehållaren, men det vanligaste vape ordet för vätskebehållare är tank men det funkar lika bra att kalla det för vätskebehållare. Tankens uppgift är att förvara din e-juice. Din tank är förseglad med o-ringar som tätar och förhindrar att e-juicen läcker ut, det finns även inbyggda tankar, dessa e-cigaretter kallas för ”AIO” som står för All in One.

COILS, FÖRBRÄNNARE / FÖRÅNGARE

Coils, förbrännare / förångare

Det är den här enheten som förångar din e-juice och skapar en smaksatt ånga. Inuti coilen så sitter det bomull som suger upp e-vätskan, det är viktigt att veta om du sätter i en ny coil så måste du antingen ”prima” den eller låta bomullen suga upp e-juicen i ungefär 10minuter innan användning av produkten. Du kan läsa vårt tidigare inlägg om tips på hur du kan förlänga livstiden på din coil, du hittar inlägget här.

DRIPTIP - MUNSTYCKE

Driptips - munstycke

Det är den här enheten du inhalerar från och munstyckena kan variera i storlek, det finns små och smala munstycken till bredare driptips som tillåter användaren att öka ångproduktionen.

VAD ÄR OHM? HUR FUNKAR DET?

När man pratar ohm så pratar man om resistansen på din coil, alltså tjockleken på tråden som finns inuti coilen. Om du har hög ohm på din coil så drar det mindre batterikraft från ditt batteri då den använder sig utav lägre ampere (amp) och du kan inte uppnå hög watt (effekt), detta handlar oftast om ohm mellan 1.0 – 2.0ohm. Detta rekommenderas till nybörjare inom vejpningen.

Det finns nånting som kallas för sub-ohm vaping, det innebär att man vejpar under 1.0 ohm, när man ligger under 1.0ohm så drar det mer batterikraft då mer ampere krävs för att driva igenom strömmen från ditt batteri i din el-cigarett. Med sub-ohm vaping kan man uppnå större ångmoln och smakupplevelsen blir bättre, vi rekommenderar inte sub-ohm till nybörjare.

HUR DU RENGÖR DIN VÄTSKEBEHÅLLARE

Behöver du tips och råd hur du rengör din vätskebehållare? Här kommer du få information om vad du ska tänka på när du gör rent din vätskebehållare. Det finns en del steg du måste gå igenom för att rena din vätskebehållare på bästa sätt, annars kan den gamla smaken sitta kvar och missleda smakprofilen på din nya E-juice.

HUR GÖR JAG RENT MIN TANK PÅ BÄSTA SÄTT?

vattenkran

Det är viktigt att du rengör din vätskebehållare regelbundet, speciellt om du har tänkt att byta ut din E-juice, om du har kört t.ex. en tobakssmak eller lakrits kan du behöva byta ut coilen då smaken har satt sig så pass väl i bomullen att det är svårt att få bort smaken. Det kan samlas mycket smuts inuti din tank som kan hindra coilen att göra sin grej, ju renare du håller din atomizer ju längre livstid och smak kommer du få ut av din tank.

Det finns en del saker du måste tänka på när du gör rent din vätskebehållare, du kan börja med att demontera alla delar ifrån din vätskebehållare. Skölj och rengör alla delar (förutom coilen) med varmt vatten, se till att få bort all gammal e-juice som kan gömma sig i springor eller dylikt. Vill du vara extra noggrann kan du skrubba med en tops för att komma åt krångliga ställen. Är din tank väldigt smutsig kan du också använda dig av några droppar diskmedel.

Du kan även göra rent din tank med alkohol, vi rekommenderar att du använder icke-smaksatt vodka som ett lösningsmedel för att ta bort alla lager av e-juice, använd dig av en trasa eller en pappershandduk och skrubba tills ytan är ren. Skölj sedan av tanken med varmt vatten.

TORKA RENT VARJE ENHET FRÅN VATTEN

atomizer-vätskebehållare

När du har rengjort din vätskebehållare från all gammal e-juice är det dags att torka din atomizer. Det är också här väldigt viktigt att du är noggrann, speciellt när du torkar basen på din vätskebehållare då det kan vara begränsad åtkomst till alla sorters hemliga hörn som kan befinnas i din vätskebehållarbas. Använd papper och torka noggrant. Vi rekommenderar också efter att du har torkat din tank att du låter den stå i 15-20minuter för att lufttorka.

OM DIN E-CIGARETT ÄR FLÄCKIG

Har du kanske spillt E-juice på din e-cigarett och den är kladdig då kan vi rekommendera att du tar en pappershandduk och blöter ner den lätt och sedan putsar upp din e-cigarett. Försök att undvika att din e-cigg är täckt med e-juice då det kan tränga in i till exempel fire knappen som gör att den inte funkar längre alternativt att din fire-knapp hänger sig och den avfyrar av sig själv vilket kommer resultera i att du bränner din coil. Om din display på din e-cigarett har en massa kladdiga fingeravtryck på sig kan du använda dig av en putsduk för att enkelt rengöra ytan på displayen.

Om du håller din e-cigarett och din vätskebehållare i toppskick så kommer den att få längre livstid och den kan fortsätta att tillfredsställa dina smaklökar!

HAR DU PLANER PÅ ATT ÅKA UTOMLANDS OCH VILL TA MED DIN E-CIGG?

Har du planer på att åka utomlands och du vill ta med din e-cigg? Här kommer du få information på vad du ska tänka på innan du reser.

VAD DU SKA TÄNKA PÅ NÄR DU TÄNKT FLYGA MED DIN E-CIGARETT

flygplan-utomlands
Det har varit många diskussioner om hur man ska tackla frågan om huruvida man ska få ta med sin e-cigg ombord på planet då i flera fall det har skapats en brand då batteriet i e-cigaretten har självantänt. Vi kommer lista ett par punkter du bör tänka på innan du reser iväg.

TÖM DIN VÄTSKEBEHÅLLARE INNAN DU KLIVER PÅ FLYGET

Det har förekommit att vätskebehållaren har börjat läcka på grund av hög press inuti kabinen, ett enkelt tips är att tömma vätskebehållaren innan du kliver på flygplanet så att du slipper allt kladd som kan uppstå.

VÄTSKOR I HANDBAGAGET

Du måste också ha koll på hur mycket vätska du packar med, det kan även här variera från flygbolag till flygbolag, till exempel med Norweigan Air så är det en begränsad mängd vätska du får ha med i varje behållare, max 100ml per behållare. Se till att packa din e-juice i en transparent återförslutningsbar påse, påsen får dock inte överstiga 1 liter i volym.

E-CIGARETTER FÖRBJUDET I INCHECKAT FLYGBAGAGE

Med dom nya internationella flygreglerna förbjuds nu passagerare och personal att flyga med elektroniska cigaretter i sitt incheckade bagage.

Varför det har förbjudits är att i ett flertal incidenter det har utbrutit en brand i lastutrymmet på flygplanet på grund av att e-cigaretterna har av misstag aktiverats vilket orsakat dessa bränder.

Passagerare och personal uppmanas istället att ta med e-cigaretterna i sitt handbagage, det är dock förbjudet att ladda och bruka din e-cigg ombord på planet då planets rökdetektorer kommer att slå larm.

OLIKA FLYGBOLAG OCH ANDRA LÄNDER KAN HA OLIKA RESTRIKTIONER PÅ E-CIGARETTER

Tänk också på att kolla upp informationen själv innan du bestämmer dig för att ta med din e-cigg, läs noggrant om flygbolagets policy om e-cigaretter ombord på flygplanet, har dom ingen information på deras site så kan du ringa och kolla med dom, det är bättre att vara säker på att du får ta med den ombord så att du inte får lov att lämna kvar din e-cigg när du väl ska gå ombord.

Det finns ett flertal länder som inte har samma syn på e-cigaretter som Sverige har idag. Ta Thailand som ett exempel där det är olagligt och om du tar med dig din e-cigarett dit så riskerar du att bli fängslad eller få dryga böter. Införsel, bruk och försäljning av e-cigaretter i Thailand är strängt förbjudet.

Du kan även bli bemött med negativa åsikter om elektroniska cigaretter om du reser till ett annat land, då e-cigaretter inte är lika populära just i det landet och informationen inte riktigt har nått fram dit om hur mycket hälsosammare det är än vanliga cigaretter.

LISTA PÅ LÄNDER DÄR E-CIGARETTER ÄR FÖRBJUDNA

jordglob
Här kommer du få en lista där e-cigaretter är olagliga och kan leda till fängelse eller dryga böter:

Österrike
Belgien
Thailand
Turkiet
Egypten
Mexiko
Argentina
Brasilien
Brunei
Colombia
Indonesien
Jordan
Malaysia
Oman
Panama
Singapore
Taiwan
Tajikstan
Förenade Arabemiraten
Urugay
Venezuela

Källa: https://www.thesun.co.uk/travel/4289492/we-reveal-the-countries-where-vaping-is-banned-and-could-even-get-you-chucked-in-prison/

 

Så har du tänkt att besöka någon av dessa länder så bör du lämnade din e-cigg hemma då det kan uppstå allvarliga konsekvenser om du brukar e-cigaretter i någon av dessa länder.

Med det skrivet så kan länderna i fråga ändra sin åsikt om sina stränga lagar kring e-cigaretter, alla människor bör få chansen till ett hälsosammare liv utan tobak! #tobaccofreeculture

HAR DU RÅKAT UT FÖR VAPE TUNGA?

Har det hänt för dig att din e-juice inte smakar lika som den gjorde förut? Då kan du ha råkat ut för vad som kallas ”vape tunga”. Här kommer du information om vad det är för något och hur ditt smaksinne fungerar.

HUR DITT SMAKSINNE FUNGERAR

Med hjälp av tungan kan du uppfatta fem stycken olika grundsmaker som sött, salt, surt, beskt och umami. Det är en vanlig missuppfattning att varje grundsmak bara kan uppfattas av en viss del av tungan, det är bevisat från forskning att du kan känna igen de olika grundsmakerna överallt på tungan där det finns smaklökar. Inuti varje enskild smaklök finns det olika celler som känner igen grundsmakerna.

Näsan har även en stor betydelse när man pratar om smaksinnen då näsan och tungan arbetar tillsammans för att skapa smakupplevelsen, det kanske du har märkt om du är täppt i näsan att du inte känner någon smak alls. Du kan själv experimentera och känna efter om din e-juice smakar likadant om du håller för näsan och tar en puff från dig e-cigarett, var försiktig dock då det kan få dig att hosta väldigt mycket.

Saliven i din mun har en stor betydelse för din förmåga att känna smak, om du är torr i munnen så kommer du inte uppfatta smakerna lika bra, det är därför vi rekommenderar att dricka mycket vatten när du vejpar för att hålla igång ditt smaksinne.

VAD ÄR VAPE TUNGA?

Vape tunga är ett fenomen som kan uppstå helt utan förvarning och användaren känner en dramatisk reducering i smak av sin e-juice. Var lugn dock, det är ingenting farligt och det finns vissa ”botemedel” mot vape tunga.

Det finns vissa anledningar som kan orsaka vape tunga:

 • Om du vejpar samma e-juice för länge
  Har du vejpat på samma e-juice för länge så kan du få vape tunga. Det rekommenderas att byta smak emellanåt.
 • Skadade smaklökar
  Olyckligtvis så kan dina smaklökar bli skadade och kan leda till vape tunga. Det kan bero på alkohol, rökning, infektioner, stark & sur mat kan skada dina smaklökar. Dina smaklökar reparerar sig själva men blir svagare med tiden, det är därför ju äldre du blir desto mindre smak känner du.
 • Om du nyligen slutat röka vanliga cigaretter
  Har du nyligen gett upp tobakscigaretter så håller dina smaksinnen på att återhämta sig själva och därför kan du känna mindre smak.
 • Uttorkning
  Vejping kan orsaka uttorkning, speciellt om du använder dig utav mycket PG % i din E-juice. Vi rekommenderar att regelbundet dricka vatten.
 • Täppt i näsan
  Är du täppt i näsan så kommer din smakupplevelse inte vara lika bra, du behöver nödvändigtvis inte ha vape tunga om du är blockerad i näsan.
 • Gammal E-juice
  En e-juice som har gått över sitt datum kommer av sig själv tappa smak med tiden, det här behöver också inte nödvändigtvis betyda att du har vape tunga utan att det kan vara så enkelt att din e-juice har blivit gammal.

 

 Vad du kan göra för att behandla din vape tunga är:

 • Byt smak på din E-juice (mentol, lakrits eller någon annan stark arom)
 • Drick vatten
 • Inhalera doften från färska kaffebönor
  Att inhalera doften från färska kaffebönor är en teknik som används av professionella vintestare och parfymtestare. Vi vet inte hur detta fungerar men experterna hävdar att detta återställer ditt smaksinne
 • Sug på en citron
  Detta likt att lukta på kaffebönor ska tydligen återställa ditt smaksinne, om du tycker det är för surt så kan du testa en citron sorbet istället.
 • Borsta tänderna eller använd dig utav mun skölj

Då vape tunga i sig inte är någonting farligt men det kan vara väldigt irriterande då du vill puffa på din favorit E-juice. Har du testat alla överstående punkter och ingenting funkar så rekommenderar vi att du testar en mentol / mint E-juice ett tag, det finns många goda e-juicer där ute som bara väntar på att bli påpuffade!


SÄKERHET ANGÅENDE ELEKTRONISKA CIGARETTER

Safety first

Säkerheten är viktigast och i våra elektroniska cigaretter som vi saluför så finns det ett inbyggt chip som har en del säkerhetsåtgärder, till exempel som kortslutningsskydd som skyddar ditt chip och inte avfyrar modden och med det undviker olyckor, sedan finns det ett 5-klicks säkerhetssystem som gör den relativt barnsäker.

Har du till exempel glömt att stänga av din e-cigarett så finns det ett avstängningsskydd som stänger av din el-cigg om fire-knappen skulle vara intryckt i mer än 10 sekunder. Du kan alltid vara säker på att vi på Ångfabriken endast säljer produkter som är säkra att använda.

I våra enklare e-cigaretter så finns det ett inbyggt batteri som du laddar via USB, vad du kan tänka på när du laddar den är att vara försiktig när du sätter i kabeln och drar ut den för att förminska slitage på uttaget.

I våra mer avancerade e-cigaretter så behöver du köpa till externa batterier, det är väldigt viktigt att du behandlar dina batterier rätt.

Här är några tips på vad du kan göra för att öka säkerheten runt om dig:

 • Ha alltid överblick av dina batterier när du laddar dom i externa laddare
 • Se till att du sätter i dina batterier åt rätt håll för att undvika kortslutning / ventilering
 • Förvara dina batterier i ett plastfodral (bär inte runt dina batterier löst i fickan!)
 • Se till så att det inte är några skador på batteriet (se även till så att wrappet runt batteriet är intakt)
 • Stäng alltid av din e-cigg när du inte använder den (t.ex. när du stoppar ner den i fickan)
 • Undvik att dina batterier kommer i kontakt med andra föremål (speciellt metall)
 • Stäng luftflödet när du är på resande fot (undvik risk för läckage)
 • Se alltid till att du har e-juice i din vätskebehållare för att undvika att bränna coilen

JAG VILL SLUTA RÖKA OCH BÖRJA MED E-CIGARETTER

Vill du sluta röka men du söker nånting som kan fylla tomrummet efter du har tagit den sista cigaretten så är elektroniska cigaretter den perfekta lösningen för dig som ska sluta röka, el-cigaretter har sedan start hjälpt tusentals människor att sluta bruka tobak och även trappat ner på sitt nikotinintag och även till den gräns att användare helt slutat med nikotin.

Vi har billiga e-cigaretter som kommer stilla ditt rök sug, till nybörjare rekommenderar vi vårt populära eGo AIO startpaket, i detta paket medföljer det allt du behöver för att komma igång, du behöver endast köpa till e-juice, vi kan erbjuda tobakssmaker, mentol, klassiska fruktsmaker, vad du än är sugen på så har vi det! Vi rekommenderar vårt regular e-juice sortiment till den här elektroniska cigaretten.

Tänker du dig en lite större e-cigarett så kan vi då rekommendera vårt Stick V8 2000mAh startpaket. Den här e-cigaretten är något kraftfullare än eGo AIO och har inte en inbyggd tank. Stick V8 har ett bredare munstycke och levererar större ångproduktion och även smak till viss del. I detta startpaket medföljer det även allting du behöver för att komma igång förutom e-juice. Med den här e-cigaretten kan du vejpa med e-juicer från vårt premium segment.

Det finns även möjlighet att börja blanda din egna unika e-juice med just dina utvalda aromer, vem vet, kanske jordgubbe och tobak smakar bra tillsammans? Det är upp till dig att ta reda på!

VILKA INGREDIENSER FINNS DET I EN E-JUICE?

Det finns olika blandningar och det varierar från företag till företag, men dom vanliga ingredienserna är VG (vegetabiliskt glycerin) och PG (propylen glykol) samt aromer. Det finns även möjlighet att köpa e-juice med nikotin med olika nikotinstyrkor. Med det nya konceptet shortfill så kan vejpare köpa helt nikotinfria e-vätskor och sedan köpa till nicshots för att sedan blanda den i e-juicen, vi har skapat en videoguide som enkelt förklarar hur man gör detta.


MER INFORMATION OM PG (PROPYLEN GLYKOL)

Propylen glykol är ett lösningsmedel som är vanligt i hudkrämer och schampo. PGn beskrivs som en färglös vätska och är bakteriedödande. PG ingår även i snusprodukter och används också som livsmedelstillsats. Det är propylen glykolen som skapar ”rivet” i halsen när du vejpar, PG tar även fram smaken bättre på din e-juice.

MER INFORMATION OM VG (VEGETABILISK GLYCERIN)

VG produceras med hjälp av en extraktion process som kallas hydrolys. Du kan hitta produkter med vegetabiliskt glycerin i till exempel skönhetsprodukter, handkräm, bakverk, tandkräm och matprodukter. Det vegetabiliska glycerinet ger sötma till din e-juice och minskar rivet i halsen, du får även en större ångproduktion om du jämför med PG.

Vi kan rekommendera att du testar dig fram och provar olika VG/PG rotationer. Om du har mycket PG i din e-juice kan din hals bli irriterad och vi rekommenderar att du dricker mycket vatten när du vejpar för att undvika att din hals blir irriterad.

VANLIGA FRÅGOR OM E-CIGARETTER

Här kommer du få svar på några av dom mest vanliga frågorna det finns om e-cigaretter och e-vätskan som förbränns som även kallas för e-juice, det finns många begrepp för dom olika enheterna som finns på en elektronisk cigarett, och det är helt okej att kalla dom vad man vill, till exempel som olja istället för e vätska / e juice.

ÄR DET SVÅRT ATT KOMMA IGÅNG MED E-CIGARETTER?

Vi på cigge.se har gjort det väldigt enkelt då vi erbjuder kunder startpaket som innehåller allting du behöver för att komma igång att vejpa, du behöver endast köpa till e-juice. I våra mer avancerade startpaket kan det dock behöva köpas till externa batterier till din e-cigg då dom inte har inbyggda batterier.

Om du skulle handlat i några av våra butiker hjälper vi dig gladeligen att komma igång, och visar alla dess inställningar, vi erbjuder även instruktionsvideor på vår youtube kanal, där kan du få all information du behöver för att sätta ihop delar, till exempel på hur du sätter i en ny coil och ”primar” den. Du hittar vår youtube kanal här:

https://www.youtube.com/channel/UCefFcMB9AFmST88Gzctjo8g

JAG HOSTAR VÄLDIGT MYCKET NÄR JAG PUFFAR PÅ MIN E-CIGG, VAD SKA JAG GÖRA?

Om detta händer dig kan vi rekommendera att du sänker nikotinstyrkan på din e-vätska, detta är väldigt vanligt för nya människor i e-cigg världen, var lugn dock, det gör inget, det gäller att prova sig fram för och hitta den nikotinstyrkan som tillfredsställer dig! Det kan även vara så att din hals är känslig mot PG (propylenglykol) vilket är ämnet som skapar rivet i halsen när du inhalerar från din elektroniska cigarett. Leta då istället efter en e-juice med högre VG %.

Har du beställt ett x antal e-juicer från vår webbshop och du skulle önska dig att byta nikotinstyrka går det utmärkt att byta ut dom mot en mindre nikotinstyrka (om produkterna inte är öppnade). Var vänlig kontakta vår support om du önskar att byta.

VILKEN E-CIGG PASSAR MIG?

Det finns många e-cigaretter på marknaden och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken e cigg man ska köpa. Det finns en del saker du bör tänka på när du skaffar en e-cigg:

• Ligger e-cigaretten bra i handen
• Klarar e-cigaretten av att förbränna den E-juice jag har valt ut
• Kommer jag fortfarande vara nöjd med e-cigaretten efter en månad eller kommer jag att vilja ha mer ångproduktion efter ett tag
• Klarar sig e-cigaretten flera timmar utan att behöva laddas
• Söker jag nånting som är likt en analog cigarett eller vill jag ha en display som visar batterinivån & information
• Vill jag ha en e-cigarett som är liten och smidig eller en mer robust e-cigg

Det finns många saker att tänka på innan man gör sitt köp, handlar du i en av våra butiker så kommer vi att hjälpa dig hitta det du söker.
Hos cigge.se kan du vara säker på att du hittar dom allra bästa e-cigaretterna, innan vi har bestämt oss för att sälja produkten så har vi testat och gått igenom e-cigaretten grundligt så att vi kan gå i god för den. I våra butiker erbjuder vi dig som kund möjlighet att testa våra e-cigaretter med våra demoexemplar, känn efter om den ligger bra i handen, inte är allt för tung och levererar en bra ångproduktion och en grym smakupplevelse, vi har som mål att göra dig nöjd. Det finns en e-cigarett för alla och vi kan erbjuda något för alla.

JAG HAR EN ENKLARE E-CIGG, VILKEN VG/PG ROTATION PÅ E VÄTSKAN SKA JAG ANVÄNDA?

Om du har en enklare e cigg som t.ex. en eGo AIO skulle vi rekommendera en VG/PG rotation på 50/50 eller 60/40 då coilsen från en eGo AIO inte klarar av att köra högre än 60/40 då vätskan börjar bli väldigt tjock över 60/40 och förbrännaren hinner inte att förånga e-vätskan vilket resulterar i mindre smak. Använder du en Stick V8 2000/3000 från Smok kan vi rekommendera att ligga på 70 VG / 30 PGeller över.

VAD BEHÖVER JAG FÖR ATT BLANDA MIN EGEN E-JUICE?

För att blanda sin egen e-juice så kommer du att behöva basvätska & aromer, vi har ett stort utbud på aromer med alla olika smaker du kan tänka dig, så ta gärna en titt i vårt arom sortiment. Du kan även behöva några blandningstillbehör, t.ex. som doseringssprutor eller tomflaskor, vi har olika flaskor i olika storlekar. Du hittar allt du behöver här i vårt DIY-sortiment

VAD FINNS DET FÖR FÖRDELAR MED E-CIGARETTER & E-JUICE?

Det finns många fördelar med vejping om du jämför med vanliga cigaretter, det är betydligt mycket färre gifter i en elektronisk cigarett än vad det är i en vanlig. Du spar även enormt med pengar med varje år du inte brukar cigaretter utan istället använder dig av e-cigaretter. Elektroniska cigaretter har sedan start hjälpt tusentals människor att bli av med sitt tobaksberoende och fått ett hälsosammare liv! Läs mer här vad som händer med din kropp efter du har slutat röka.